Na_Berlin » Вт авг 27, 2013 18:28
Геніальний опис автомобіля ВАЗ-2107
Публікуємо геніальне оголошення про продаж автомобіля ВАЗ-2107, що було розміщене власником.
Коли один мій «кореш» продавав свою Ваз-сімку, він сказав: «Разом з нею мене покидає почуття впевненості в завтрашньому ремонті».
Це — прямий натяк на стан автомобіля. Ціна на автомобіль знаходиться в прямій залежності від стану. Я вас відразу попередив.
Для початку наведу дані з ПТС: ВАЗ-2107, 1999 року випуску, двигун 2103, півтора літра, 72 сили полудохлих шкап, коробка — пятіступка.
Машина їздить; виною тому — російський героїзм. Цей автомобіль, скажу по секрету, з ювілейного випуску, присвяченого 56-річчю битви на Курській дузі, і зроблений він з того самого металу, яким наші били німців ще на Чудському озері, так що вона місцями відверто іржава.
Німці, щоправда, огризалися, і тому є підтвердження на задньому правому крилі.
Не буду кривити душею: у машині курили. По-іншому в ній не можна. Це взагалі — дим-машина; через дірку в задній частині кузова вихлопні гази потрапляють прямо в багажник, а звідти хитра система повітроводів (отвори під динаміки) подає їх ні куди-небудь, а прямо в салон, де водій сповна насолоджується всією гамою ароматів паленого масла і бензину.
Кажуть: машина — звір! Так от, якщо порівнювати конкретно цей апарат з царством тварин, то зовні це — корова, дивом уціліла після сутички з прайдом левів.
Але, як не дивно, в машині ціла проводка. Усі сигнали працюють, всі ліхтарі горять, електровентилятор обігрівача взагалі працює як очманілий, особливо влітку.
Машина, звичайно, не для слабкодухих: взимку в ній виявляться зовсім не зайвими валянки і рукавиці, а влітку ви будете називати її не інакше, як мангал. Є й інші назви для неї, але за такі слова мою анкету скоро можна буде блокувати.
За кілька місяців володіння цієї бричкою я примудрився поміняти бензонасос, наконечники рульових тяг, гальмівні циліндри і погляди на життя. Якщо я перебуваю за кермом будь-який інший машини, я кудись поспішаю, хочу першим піти з перехрестя; за кермом цього автомобіля я розумію, що все — прах і тлін, і тихіше їдеш — авось, приїдеш.
Так, до речі, щодо швидкості. Особисто я якось розігнав цю машину до ста двадцяти кілометрів на годину, але при цьому у мене у вухах звучав католицький хор, в очах стояли картини Страшного Суду, а губи беззвучно шепотіли «Отче наш», хоча я, взагалі-то, переконаний атеїст.
У комплекті з цим автомобілем я віддаю магнітолу і пару динаміків, які за якістю (дизайну, технологічності) анітрохи не поступаються цьому виплодку автомобільного пекла, пожирає душі, сили, час і сім з половиною літрів бензину на сотню верст при ніжному торканні педалі газу.
Зізнатися, я брав цю машину для того, щоб зробити з неї цукерочку; але минулого тижня в пробці на трасі вона зробила з мене шашлик. Не скажу, що я її розчарований, але і захоплюватися низькою вартістю запчастин теж не можу, особливо щодня опиняючись в автомагазині.
Ездить нужно так,чтобы ваша скорость не превышала вашего мастерства.